Skip to content

Toiveita uudelle edustajistolle

Otaniemi

Sitten ensimmäisen oman Otaniemen visiittini jälkeen on teekkarikylään rakennettu Ossinlinna ja Otaranta. Smökistä on ruokailu loppunut. Koulun puolella eniten maisemaa on muuttaneet TUAS-talo ja entisen Puu-osaston paikalle kaivettu monttu. Tämä kaikki on kovin pientä verrattuna siihen, mitä on suunniteltu seuraavalle viidelle vuodelle.

Huippuyliopisto,
länsimetro (ja asema) ja Otarannan ns. “Hauen laulu”!? Kaiken luulisi kiinnostavan myös alueen opiskelijaa. TKY olikin lobbaamassa länsimetron puolesta ja ylioppilaskuntien yhdistämistä on mietitty paljon. Itse pelkään, että arkiset asiat jäävät edunvalvonnassa organisaatiokaavioiden alle. Riitoihin tavoitteet eivät ainakaan kaadu. Ainakin edarivaalmimainoksia lukiessa ryhmien välisiä eroja saa hakemalla hakea, jollei sitten asioista, joista edustajisto ei päätä.

TKY:n joukkoliikennetyöryhmä valvoo ja ottaa kantaa alansa aiheisiin. Kuntavaikuttamistyöryhmä on jäänyt telakalle, ilmeisesti innostuneiden edareitten puutteessa. Nyt sille olisi arvetta, kun muutokset ovat vielä suunnittelun asteella. Tällä hetkellä huippuyliopisto lienee näistä ainoa jonka etenemistä vahditaan silmä kovana.

Johannes Aalto